Estudi de l’autosuficiència energèticaL’Associació d’Empresaris del Solsonès va presentar, el passat mes de febrer, un estudi sobre l’autosuficiència energètica de Solsona i comarca. L’estudi ha estat realitzat per Dúnia Bonjoch, estudiant de l’Escola d’Enginyeries Industrials i Aeronàutica de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya, i dirigit per Marta Gangolells, professora de la mateixa Escola. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del grup de treball d’Energia de l’Associació d’Empresaris del Solsonès.

L’estudi avalua la suficiència energètica de la comarca del Solsonès, comparant la demanda energètica (provinent dels sectors residencial, industrial, terciari, ramader, del transport i de l’enllumenat i equipaments públics) amb l’oferta energètica provinent dels recursos actualment explotats a la comarca (parcs fotovoltaics, instal·lacions solars tèrmiques, centrals hidroelèctriques, energia extreta dels recursos forestals, energia generada per l’autoconsum en masies aïllades, etc.). Posteriorment, l’estudi proposa un seguit d’accions per promoure l’autosuficiència a Solsona i comarca, investigant la possibilitat d’implementar mesures d’estalvi energètic (en el sector residencial, dels transports i de l’enllumenat públic) i d’explotar noves fonts d’energia viables en el territori (instal·lació de parcs eòlics, instal·lació de centrals hidroelèctriques, aprofitament energètic de deixalles i purins i explotació de nous recursos forestal, etc.). Finalment i tenint presents les característiques particulars de la comarca del Solsonès, l’estudi explora quatre escenaris futurs que permetrien fer del Solsonès un territori energèticament autosuficient.

Si vols més informació sobre l’estudi et pots demanar-la escrivint a info@empresarissolsones.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *